De Kringen Eindhoven

De Kringen EindhovenWat is een kring?

Een kring is een groep homo’s, lesbo’s of biseksuelen die één keer per maand bijeenkomt, meestal bij iemand thuis. Aan de hand van thema’s wordt over van alles gepraat, onderwerpen die direct of indirect met homo- of biseksualiteit te maken hebben. Verder kan een kring veel activiteiten ondernemen. Er zijn kringen in heel Nederland. De Kringen is er voor iedereen die wil omgaan met mensen die ook op mensen van hetzelfde geslacht vallen. Het gaat daarbij om gezellige gesprekken, diepgaande discussie, ervaringen uitwisselen en samen activiteiten ondernemen. De Kringen is een organisatie waar homo’s, lesbiennes en biseksuelen (vanaf 16 jaar) elkaar kunnen ontmoeten. Ben je homo, lesbisch of biseksueel, of weet je dit nog niet helemaal zeker? Ken je geen andere holebi’s en wil je deze op een laagdrempelige en ongedwongen manier ontmoeten? Ben je net verhuisd naar een omgeving waar je nog niemand kent? Wil jij je kennissen- en vriendenkring uitbreiden? Dan is De Kringen misschien iets voor jou!

Kring 1: de ‘Kook-kring’

Deze kring bestaat momenteel uit 10 mannen, afkomstig uit omgeving Eindhoven en Limburg. Iedere tweede vrijdagavond van de maand is er om 20u een bijeenkomst bij één van de kringleden thuis. De gastheer van die avond zorgt dan dat de tafel gedekt is, of dat wij op de bank kunnen aanschuiven. Sommige leden zijn echte keuken prinsen, andere hebben moeite met een grote pan macaroni. Mocht die pan macaroni niet uitkomen dan is een grote zak friet of bak chinees van om de hoek geen probleem. Het belangrijkste is dat wij een avond met z’n allen onder de “pannen” zijn. Tijdens het eten komt van alles op tafel; de laatste vakantie, een nieuwe baan maar soms ook een verbroken relatie. Het belangrijkste is dat alles bespreekbaar is.
Na het eten wordt bij de koffie/ thee een door de gastheer ingebracht thema besproken. Enkele thema’s die al eens besproken zijn: “wat is een goede manier om contact te leggen”, “bij jouw vakantie keuze is dan een gay bestemming belangrijk?”, “wie zijn de drie belangrijkste personen in jouw leven”, “neemt de homo tolerantie af?”, “waarom een bepaald nummer/ liedje jou aanspreekt”, natuurlijk kun je ook een discussie beginnen met een krantenartikel, het nieuws, of een korte film die wij met z’n allen kijken. De bedoeling is dat er een discussie op gang komt en je respect hebt voor elkaars standpunt. Aan het einde van de avond is er tijd om gezellig na te kletsen.
Opvallend en interessant aan deze groep is de bewuste keuze voor een verscheidenheid aan mensen en achtergronden. Sommige leden verlaten na een jaar alweer de kring door een verhuizing of omdat ze het te druk hebben, andere leden zijn al jaren lang lid. Meestal houden de leden, die de kring verlaten hebben, contact met enkele mensen uit de kring. De huidige leeftijd ligt tussen begin 30 en tot ongeveer 50 jaar, de meeste leden zijn half in de 40. Ben je wat jonger of wat ouder dan is dat geen probleem.
Naast onze maandelijkse kringavond organiseren we af en toe ook andere activiteiten waarbij iedereen vrij is om wel of niet deel te nemen. Laatst zijn wij nog een dagje naar Brussel geweest, een rondleiding met een gids door de stad, met z’n allen gegeten en daarna nog uit geweest.
Lid worden van deze kring is momenteel niet mogelijk omdat het maximum aantal leden is bereikt.

Kring 2: ’n mannenkring

Onze kring bestaat momenteel uit tien mannen met een gemiddelde leeftijd van rond de 35 jaar (28 t/m begin 40) Om de vier weken komen wij op de maandagavond bijeen. De meeste kringleden wonen in Eindhoven. Er is ruimte voor ongedwongen goede gesprekken en leuke activiteiten. We werken niet echt met de traditionele kringthema’s; onderwerpen komen vaak spontaan naar boven. Naast de vier-wekelijkse maandagavond zijn er ook andere activiteiten. Zo bezoeken we geregeld een film in Plaza Futura en gaan we in de stad eten. We zijn we met zijn allen ook eens een lang weekend naar Keulen geweest.

(Kring 3 bestaat niet meer)
Kring 4: Vrouwenkring

Deze vrouwenkring is opgericht in 2012 en kent een bezetting van circa 10 personen. Interesse? Mail even en we leggen je graag het een en ander uitgebreid uit.

Wil jij nieuwe mensen leren kennen, jouw vriendenclub uitbreiden of gewoon een leuke avond hebben waarin alles bespreekbaar is? Aarzel dan niet om je dan aan te melden. Er zijn nieuwe kringen in oprichting dus je wordt tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. Stuur een e-mail naar informatie@dekringeneindhoven.nl en je wordt zo spoedig mogelijk uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Of kijk op de site van De Kringen Nederland: www.dekringen.nl