fbpx

Loop mee met de Fakkeltocht op kerstavond!

0

Dit jaar wordt op 24 december de Fakkeltocht voor de 25e keer gehouden.

Traditioneel wordt in Eindhoven op 24 december (kerstavond) de Fakkeltocht voor verdraagzaamheid en vrede gelopen. De Fakkeltocht werd voor het eerst gehouden in 1992 toen in het Duitse Solingen aanslagen werden gepleegd op migranten. Sindsdien heeft de tocht in het teken gestaan van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Elk jaar verzamelen zich weer vele duizenden mensen op het Wilhelminaplein om de aandacht te vestigen op de veelzijdigheid van de Eindhovense samenleving.

De Fakkeltocht is voor veel mensen een vertrouwd onderdeel geworden van de feestdagen. Hiermee geeft Eindhoven aan hoeveel mensen in onze regio zich willen inzetten voor een samenleving, waarin verdraagzaamheid en respect voor elkaar centraal staan. Samen leven vraagt om tolerantie, om geven en nemen. Samen leven vraagt ook om het stellen van grenzen. Dat geldt voor ons allemaal, welke kleur, godsdienst of overtuiging we ook hebben.

COC Eindhoven en regio participeert in de organisatie van de Fakkeltocht en gaat samen met 100 LHBT asielzoekers en vluchtelingen de Fakkeltocht lopen. 

De Fakkeltocht begint om 19.00uur vanaf het Wilhelminaplein, voorafgaand is er een programma met toespraken van onder andere burgemeester Jorritsma. 

Voor meer informatie zie de website van de Fakkeltocht

 

Share.