fbpx

Aidsfonds

Het Aidsfonds is er voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. In Nederland én daarbuiten. Het Aidsfonds financiert wetenschappelijk onderzoek, verzorgt preventie en behandeling voor kwetsbare groepen en komt op voor de rechten van mensen met hiv. Met campagnes en door te lobbyen houden we aids op de agenda van de Nederlandse samenleving en de politiek.

 

Het aidsfonds heeft een droom: het einde van aids. De aidsepidemie is één van de grootste epidemieën allertijden. Aids heeft door de jaren heen al 35 miljoen mensenlevens geëist. En daar komen ieder jaar nog steeds miljoenen doden bij. Dit zijn vaders en moeders die hun kinderen als wees achterlaten. Kinderen, die nooit de kans op een toekomst krijgen. En geliefden, homo en hetero, die veel te vroeg door de dood gescheiden worden.

Ongeacht van wie je houdt of wat je doet, hoe je leeft, welke kleur je huid is, of je man of vrouw of kind bent. Iedereen heeft recht op zorg. Helaas is de praktijk anders. Om aids te bestrijden is durf en daadkracht nodig. Lef om je te richten op de groepen en gebieden waar de problemen het grootst zijn. Dat is precies wat Aidsfonds doet. Wij richten ons juist op die mensen die door stigma en discriminatie het zwaarst getroffen worden. In Nederland én in het buitenland. Om een einde aan aids maken werken we samen met lokale gemeenschappen, doen we onderzoek en zorgen we ervoor dat aids wereldwijd hoog op de agenda blijft staan.

AIDS-bestrijding door:

  • projecten en onderzoeken te financieren in binnen- en buitenland;
  • fondsen te werven voor deze projecten;
  • maatschappelijk draagvlak te creëren voor de aidsproblematiek door campagnes en voorlichting;
  • politieke steun te verwerven.

Het Aidsfonds richt zich op versterking van de nationale en internationale aidsbestrijding. In eigen land is het Aidsfonds betrokken bij de preventie, behandeling, zorg en ondersteuning van mensen met hiv en risicogroepen. Internationaal staat het Aidsfonds vooraan in de linie als het gaat om extra aandacht voor kwetsbare groepen in de aidsbestrijding. Het Aidsfonds kan deze resultaten alleen bereiken door een netwerk van sterke partners, zowel binnen Nederland als daarbuiten.

Contactgegevens

Keizersgracht 392,
1016 GB, Amsterdam
020 – 62 62 669
www.aidsfonds.nl
info@aidsfonds.nl