fbpx

COC betuigt medeleven na afschuwelijk schietincident

0

Het COC betuigt haar medeleven met de slachtoffers en nabestaanden van het afschuwelijke schietincident in een nachtclub in Orlando. Daarbij kwamen in de nacht van zaterdag op zondag meer dan vijftig mensen om het leven.

Een aangeslagen COC-voorzitter Tanja Ineke spreekt van een ‘afschuwelijke situatie.’ ‘Al die mensen die hun partner, vrienden of familie voor altijd moeten missen. Vermoord, en waarschijnlijk alleen omdat ze LHBT zijn. Dit is niet te bevatten.’

Boos om zoenende mannen
Hoewel de precieze toedracht van het incident nog onduidelijk is, vond de schietpartij plaats in een club die populair is bij de LHBT-gemeenschap in Orlando. De vader van de dader maakte zondagmiddag bekend dat zijn zoon boos zou zijn geworden toen hij een paar maanden geleden twee mannen met elkaar zag zoenen in Miami. De man heeft excuses aangeboden voor het leed dat zijn zoon heeft aangericht.

De schietpartij begon rond 2.00 uur plaatselijke tijd in de nachtclub Pulse. De dader schoot met een automatisch geweer en een pistool en had mogelijk explosieven bij zich. Nadat hij voor korte tijd naar buiten ging en daar schoten lostte, keerde de man weer terug om een grote groep mensen te gijzelen. Rond 5.00 uur viel de politie de nachtclub binnen. Meerdere agenten openden het vuur en schoten de dader dood. Een van de agenten raakte daarbij lichtgewond.

Het is de dodelijkste schietpartij ooit die in de Verenigde Staten door een enkele schutter werd uitgevoerd. De burgemeester van Orlando heeft inmiddels de noodtoestand afgeroepen.

Share.