COC Eindhoven en regio betreurt vertrek Wethouder van Kaathoven

0

COC Eindhoven en regio betreurt het vertrek van de Wethouder Actieve stad, Diversiteit en Vergunningen, Bianca van Kaathoven.

COC Eindhoven en regio roemt haar inzet en betrokkenheid bij de LHBT gemeenschap. Bianca van Kaathoven heeft een belangrijke rol gespeeld om de sociale acceptatie van Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen en Transgenders te verbeteren. We noemen hier onder andere ‘Eindhoven Regenboogstad’, het project om de LHBT geschiedenis van Eindhoven in kaar te brengen en het project Seksuele Diversiteit dat meer aandacht wil vragen voor seksuele- en genderorientatie onder leerlingen van het voortgezet onderwijs. Ook de toezegging om geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren zoveel als wettelijk mogelijk te schrappen kan op veel waardering rekenen in de LHBT gemeenschap.

We hopen dan ook dat haar opvolger het goede beleid gaat voortzetten. Het bestuur van COC Eindhoven en regio dankt Bianca voor haar grote inzet voor de stad in het algemeen en de LHBT gemeenschap in het bijzonder en wenst haar veel succes met haar volgende uitdaging.

Share.