fbpx

COC Eindhoven en regio organiseert maandelijkse ‘Gay refugee walk-in’

0

COC Eindhoven en regio start vanaf de maand juli met een maandelijkse inloop voor lesbische, homoseksuelen, biseksuelen en transgender (LHBT) vluchtelingen/asielzoekers.

De inloopzondag onder de naam “Gay refugee walk-in’ vindt plaats op de vierde zondag van de maand van 15:00 uur tot 17:00 uur in Pand54 in Eindhoven.

Pand54 is het gezellige ontmoetingscafé van het COC Eindhoven en regio. Hier kunnen LHBT’ers elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Pand54 biedt een gezellig maar ook een veilig ontmoetingscafé.

Tijdens het inloopmoment zijn er twee vrijwilligers van het COC Cocktailproject aanwezig. Het Cocktailproject richt zich op LHBT vluchtelingen/asielzoekers en is opgezet om deze groep sociaal contact te bieden. Deze groep mist vaak het ondersteunende netwerk van familie/vrienden en/of landgenoten en voelen zich vaak onveilig in de asielzoekerscentra. Velen ervaren hierdoor een sociaal isolement en hebben daarom extra baat bij sociaal contact met de LHBT gemeenschap.

De vrijwilligers van het Cocktailproject fungeren tijdens de inloopzondag als eerste aanspreekpunt voor de LHBT vluchtelingen/asielzoekers en kunnen in samenspraak met de LHBT vluchteling/asielzoeker bekijken wat het COC Eindhoven en regio voor hen kan betekenen en indien nodig doorverwijzen naar andere instanties.

Inloopzondagen
Wanneer:
Iedere vierde zondag van de maand van 15:00 – 17:00 uur (reguliere openstelling zondag: 15:00 – 19:00 uur).
De eerste inloopzondag is op 24 juli 2016

Locatie:
Ontmoetingscafé Pand54
Prins Hendrikstraat 54
5611 HL Eindhoven
040 – 245 5700
Meer informatie over het cocktail project:  www.coceindhoven.nl/asiel-cocktail

findus

 

Share.