fbpx

COC Eindhoven zoekt vrijwilliger voor het ‘Anders Roze’ Café

0

Vind je het leuk en belangrijk om een gezellige en veilige omgeving te bieden aan LHBT’s met een verstandelijke beperking ? Dan is vrijwilliger bij het ‘Anders Roze’ Café misschien wel iets voor jou

Het ‘Anders Roze ‘ Café is een soos voor homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en biseksuelen met een verstandelijke beperking. ‘Anders Roze’ is eenmaal per maand op een zaterdagmiddag en wordt gehouden bij COC Eindhoven.  Er worden activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de doelgroep.

Als vrijwilliger van ‘Anders Roze’ maak je deel uit van een enthousiast team vrijwilligers dat zorg draagt voor een goed lopende soos. Samen met een of meerdere collega’s ben je verantwoordelijk voor een goede sfeer zodat de deelnemers aan het ‘Anders Roze’ café zich er thuis voelen.

Als ‘Anders Roze’  medewerker heb je een ook een hulpverleningsfunctie. Je krijgt vragen over homoseksualiteit in samenhang met een verstandelijke beperking. Het is daarom vereist dat je goed kunt luisteren en aansluit op het cognitieve niveau van de deelnemers. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie is belangrijk.
Je bent bereid om mee te denken/helpen over het organiseren van activiteiten en je staat achter de doelstellingen van het COC.

COC Eindhoven vraagt aan vrijwilligers die werken met kwetsbare groepen om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) . Deze wordt in samenwerking met COC Eindhoven aangevraagd; de kosten zijn voor het COC.

COC Eindhoven biedt een gezellige en inspirerende werkomgeving. Vrijwilligers zijn verzekerd en COC Eindhoven biedt aan medewerkers van buiten Eindhoven een reiskosten vergoeding.
Voor meer informatie kun je mailen naar info@coceindhoven.nl

Share.