fbpx

COC Eindhoven en regio trapt maatjesproject LHBT-asielzoekers af

0

Het maatjesproject Cocktail voor LHBT nieuwkomers van COC Eindhoven is van start gegaan.

Cocktail wil het isolement van LHBT nieuwkomers doorbreken en hen op een veilige manier introduceren in de Nederlandse samenleving. Cocktail wil bijdragen aan het verbeteren van het leefklimaat en de veiligheid van LHBT nieuwkomers en migranten in Nederland. LHBT’s worden in grote delen van de wereld gediscrimineerd en bedreigd. In een aantal landen staat hen gevangenisstraf of zelfs de doodstraf te wachten. Vluchten is vaak de enige mogelijkheid. Maar ook in Nederland zijn discriminatie en bedreiging nog niet geweken: hun geaardheid wordt, net als in het land van herkomst, dikwijls niet geaccepteerd door andere nieuwkomers in en buiten de vluchtelingencentra. Dit kan leiden tot ernstige vormen van (fysieke) bedreiging, vereenzaming, angsten en depressiviteit.

Een team van acht vrijwilligers in inmiddels getraind en staat te popelen om aan LHBT-vluchtelingen te worden gekoppeld.

LHBT-vluchtelingen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan cocktail@coceindhoven.nl.

Voor meer informatie over het Cocktail project: klik hier.

—-
ENGLISH:

The buddy project Cocktail of the COC Eindhoven has started. Eight volunteers are ready to be the buddy of LGBT refugees.

The main aim of the project is to reduce the social isolation that LGBT-refugee might feel by organize social activities and offering a listening ear.

LGBT-refugees can sign up by sending an email to cocktail@coceindhoven.nl

For more information click this link.

Share.