fbpx

De Kringen Eindhoven ontmoet je!

Wat zijn kringen?

 

De Kringen is een organisatie waar homo’s, lesbiennes en biseksuelen (vanaf 16 jaar) elkaar kunnen ontmoeten.  Een kring is een groep homo’s, lesbo’s of biseksuelen (LHBTI+ers) die één keer per maand bijeenkomt, meestal bij iemand thuis. Aan de hand van thema’s wordt in de kringen over van alles gepraat, onderwerpen die direct of indirect met homo- of biseksualiteit te maken hebben. Verder kunnen deze kringen veel gezellige activiteiten ondernemen. Er zijn kringen in heel Nederland.
Ben je homo, lesbisch, bi of transgender en wil je op een laagdrempelige en ongedwongen manier andere gelijkgestemden ontmoeten? Dan is De Kringen iets voor jou!

Een paar EIndhovense kringen

In Eindhoven zijn er al jaren diverse kringen actief. Er zijn mannen- en vrouwenkringen en  ook zijn er regelmatig kringen in oprichting. Ook voor jongeren. Hieronder een paar voorbeelden van actieve kringen

Kring 1: de ‘Eet-kring’

Deze kring bestaat momenteel uit 9 mannen, afkomstig uit omgeving Eindhoven en Noord Limburg. Iedere tweede vrijdagavond van de maand is er om 20u een bijeenkomst bij één van de kringleden thuis. De gastheer van die avond zorgt dan dat de tafel gedekt is, of dat wij op de bank kunnen aanschuiven. Sommige leden zijn echte keuken prinsen, andere hebben moeite met een grote pan macaroni. Mocht die pan macaroni niet uitkomen dan is een grote zak friet of bak chinees van om de hoek geen probleem. Het belangrijkste is dat wij een avond met z’n allen onder de “pannen” zijn. Tijdens het eten komt van alles op tafel; de laatste vakantie, een nieuwe baan maar soms ook een verbroken relatie. Het belangrijkste is dat alles bespreekbaar is.

Na het eten wordt bij de koffie/ thee een door de gastheer ingebracht thema besproken. Enkele thema’s die al eens besproken zijn: “wat is een goede manier om contact te leggen”, “bij jouw vakantie keuze is dan een gay bestemming belangrijk?”, “wie zijn de drie belangrijkste personen in jouw leven”, “neemt de homo tolerantie af?”, “waarom een bepaald nummer/ liedje jou aanspreekt”, natuurlijk kun je ook een discussie beginnen met een krantenartikel, het nieuws, of een korte film die wij met z’n allen kijken. De bedoeling is dat er een discussie op gang komt en je respect hebt voor elkaars standpunt. Aan het einde van de avond is er tijd om gezellig na te kletsen.

Opvallend en interessant aan deze groep is de bewuste keuze voor een verscheidenheid aan mensen en achtergronden. De huidige leeftijd ligt tussen begin 40 en tot ongeveer 55 jaar, de meeste leden zijn een eind in de 40. Ben je wat jonger of wat ouder dan is dat geen probleem.
Naast dezee maandelijkse kringavond organiseren ze af en toe ook andere activiteiten waarbij iedereen vrij is om wel of niet deel te nemen. Zo zijn deze mannen nog een dagje naar Brussel geweest, een rondleiding met een gids door de stad, met z’n allen gegeten en daarna nog uit geweest. Meestal zijn eventuele partners bij deze uitstapjes ook welkom.

Kring 2: ‘n mannenkring

Deze kring bestaat momenteel uit tien mannen met een gemiddelde leeftijd van rond de 35 jaar (28 t/m begin 40) Om de vier weken komen ze op de maandagavond bijeen. De meeste kringleden wonen in Eindhoven. Er is ruimte voor ongedwongen goede gesprekken en leuke activiteiten. Men werkt niet echt met de traditionele kringthema’s; onderwerpen komen vaak spontaan naar boven. Naast de vier-wekelijkse maandagavond zijn er ook andere activiteiten. Zo bezoeken ze geregeld een film in Plaza Futura en gaat men in de stad uit eten. Ze zijn ook al eens als groep een lang weekend naar Keulen geweest.

Diverse Vrouwenkringen

Er is bijvoorbeeld een vrouwenkring die is opgericht in 2012 en kent een bezetting van circa 10 personen. Interesse? Mail even en we leggen je graag het een en ander uitgebreid uit.

Wil jij nieuwe mensen leren kennen, jouw vriendenclub uitbreiden of gewoon een leuke avond hebben waarin alles bespreekbaar is? Aarzel dan niet om je dan aan te melden. Er zijn nieuwe kringen in oprichting dus je wordt tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. Stuur een e-mail naar informatie@dekringeneindhoven.nl en je wordt zo spoedig mogelijk uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Kijk ook op de site van De Kringen Nederland: www.dekringen.nl of op eindhoven.dekringen.nl