fbpx

Embrace Pink Foundation

EMBRACE PINK is een fris en fruitige foundation voor seksuele diversiteit. In haar soort zijn zij de grootste organisatie onder de rivieren. Ons kantoor is gevestigd in Tilburg. Samen met talloze partners werken wij aan een groeiende acceptatie van seksuele diversiteit en volledige integratie van homo-, bi- en transseksualiteit in de samenleving. Voor hun is het belangrijkste dat ze een veilig klimaat creëren waarin iedereen wordt geaccepteerd zoals hij/zij is.

Zij werken met onze 30 vrijwillige medewerkers in vier verschillende productgroepen, namelijk Support, Consultancy, Projecten en Evenementen/Activiteiten. Het Supportteam richt zich op algemene belangenbehartiging, informatievoorziening, coming out begeleiding en ontmoeting. Het Consultancyteam doet aan educatie. Ze geven voorlichtingen en trainingen aan scholen, asielzoekerscentra, zorginstellingen en welzijnsorganisaties. Het Projectteam richt zich met tijdelijke aandacht op (extra) kwetsbare doelgroepen en beleidsspeerpunten. Als laatste hebben we een Evenementen- en activiteitenteam. Deze richt zich op alle overige activiteiten dan ons basisaanbod, in samen werking met fondsen en overheden met als doel de belangen van hun doelgroep onder de aandacht te brengen en als organisatie een (extra) zichtbare bijdrage te leveren in de samenleving.

De gehele organisatie wordt aangestuurd door de algemeen directeur en de financieel manager. Het bestuur functioneert ‘op afstand’ en heeft een beleidsmatige en controlerende functie.

Hun activiteiten

Support

Onder andere:

  • Meetingpoint: elke 1ste en 3de woensdag van de maand van 20 tot 22 uur. In deze tijd kan iedereen binnen lopen voor een luisterend oor, advies en natuurlijk voor gezelligheid.
  • Summercamp: jaarlijks, aan het einde van de zomervakantie, organiseert EMBRACE PINK een jongerenweekend voor homo/lesbo/bi- en transjongeren. In dit weekend staat gezelligheid, informatie en ondersteuning centraal.

Projecten

Wisselende diensten/aanbod

Consultancy

  • Voorlichting over seksuele diversiteit op scholen, in wijk-, asiel,- en zorgcentra, bij de politie, in het jongerenwerk, binnen bedrijven etc. Over homoseksualiteit, biseksualiteit en transseksualiteit. De voorlichtingen worden op maat gemaakt in overeenstemming met de doelgroep en wens van de voorlichtingsaanvra(a)g(er).

Evenementen

  • Het Evenemententeam organiseert allerlei activiteiten voor de doelgroep, zoals Gay Cinema, Living Library, Themabijeenkomsten, kaderborrels, T-Parade, sociale manifestaties/demonstraties, infomarkten, Free Hugs, Flashmobs, herdenkingen, stapavonden enz. Daarnaast promoten ze onze organisatie op allerlei evenementen zoals onder andere Roze Maandag in Tilburg, Roze Zaterdagen,  de GayPride in Amsterdam enz.

Contactgegevens

Van Hogendorpstraat 55,
5046 LB, Tilburg
013 – 545 57 17