fbpx

Helmond heeft vanaf vandaag ook een regenboogpad

0

‘In Helmond moet je kunnen laten zien wie je bent, ongeacht je seksuele voorkeur’. In navolging van steden zoals Tilburg, Utrecht en Leiden heeft Helmond nu ook een eigen regenboogpad. Met deze regenboogoversteekplaats wil de gemeente laten zien dat Helmond stáát voor diversiteit en solidariteit van seksueel andersgeaarde minderheden.

.

Acceptatie en tolerantie

“Het staat symbool voor acceptatie en tolerantie ten opzichte van de lhbt-gemeenschap (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders) en je moet jezelf kunnen laten zien, ongeacht je seksuele voorkeur”, benadrukt wethouder De Leeuw. Een zichtbare ondersteuning van de gemeente voor LHBT inwoners zelf, maar ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om met elkaar het gesprek hierover aan te gaan.

Een stad met alle kleuren van de regenboog

Helaas neemt de afgelopen jaren geweld richting de LHBT-gemeenschap weer toe, terwijl het vanwege taboes in sommige kringen nog altijd moeilijk is om uit te komen voor je geaardheid of gender. Wethouder De Leeuw: “Helmond is een stad waar iedereen welkom is en waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. We zijn een stad met alle kleuren van de regenboog. Een stad met enorme diversiteit. We zijn allemaal anders. En iedereen hoort erbij. Het maakt dus ook niet uit welke seksuele geaardheid je hebt. Wij maken ons hard voor de acceptatie van en het respect voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders.”

Locatie

Het regenboogpad is gerealiseerd op de Veestraatbrug, een van de toegangen van en naar het centrum van Helmond. Vanaf dinsdag 25 april is het regenboogpad toegankelijk.

Bron: Gemeente Helmond: https://www.helmond.nl/Welkom-bij-Helmond/Stad/Alle-onderwerpen/2017/April/Helmond-bekent-kleur

Share.