fbpx

HIV Vereniging Brabant

Hiv Vereniging Nederland, afdeling Brabant is begin jaren negentig ontstaan. San Hendriks en Arthur van Rooy signaleerden, dat er óók in Brabant behoefte was aan lotgenotencontact. Zij begonnen in het gebouw van Maatschappelijk werk in Breda. Kort daarna verhuisden ze naar het COC in Tilburg. Omdat het aantal mensen gestaag groeide, ontstond er al snel de behoefte aan een eigen pand en dit werd, met de hulp van vele betrokkenen gevonden. In de Lambert de Wijsstraat vond de vereniging een groot aantal jaren een “thuis”.
Als onderdeel van Hiv Vereniging Nederland groeiden zij uit tot een grote regio. Dankzij de financiële hulp van verschillende Brabantse instanties konden zij voorlichtingen gaan geven op scholen en bedrijven. Zij kwamen op voor de belangen van hun leden en de inloopavonden en de beroemde Brabantse feestavonden waren een groot succes! Brabant stond op de kaart!

Toen Arthur en San besloten om in 1997 te stoppen als voorzitters nam Yvonne het roer over. Omdat de basis zo degelijk was, kon de vereniging niet anders dan meegroeien met alles wat er in de hiv-wereld gebeurde. Door de komst van de combinatietherapie werden de levensverwachtingen langer. Veel mensen gingen weer werken en de toekomst zag er weer beter uit. Helaas zitten er ook nadelen aan de medicijnen: de bijwerkingen zijn soms ondraaglijk. De vereniging veranderde mee en probeert nog steeds in te springen waar en wanneer dat nodig is. Met een solide bestuur, dat nu bijna onveranderd zijn negende jaar in gaat en een gemotiveerd aantal vrijwilligers, floreert de afdeling nog steeds.

Contactgegevens

Servicepunt
servicepunt@hivnet.org
020 – 689 25 77(ma, di, do; 14u – 22u)

Direct lotgenotencontact
06 – 21 40 49 89