fbpx

Lumens in de buurt

Wie zijn ze?

Gelukkig zijn betekent voor de meeste mensen: je eigen leven in de hand hebben. Soms lukt dat niet. Op die momenten is Lumens altijd in je buurt om je te helpen, ook online en samen te werken aan jouw wensen. Grip kwijtraken kan allerlei oorzaken hebben: geldzorgen, onrust in de buurt, opvoeding of eenzaamheid. Ook als je iets voor je buurt wilt betekenen komen we samen verder. Samen werken we aan een veilige en stimulerende omgeving waar jong en oud graag wonen. Lumens in de buurt is onderdeel van de Lumens Groep

Discriminatie

Discriminatie komt, helaas, vaker voor dan je denkt. Een individu of groep krijgt dan onterecht een ongelijke behandeling. Het gaat hierbij om dingen die er niet toe doen, zoals geloof, leeftijd, ras of geslacht iemand heeft. Discriminatie kan heel direct en zichtbaar zijn, maar is vaak onderhuids en indirect. Hoe dan ook, jij en wij kunnen er iets tegen doen. Meld discriminatie daarom altijd!

Het Adviespunt Discriminatie Zuidoost Brabant is een onafhankelijk bureau waar je een klacht in kunt dienen wanneer jij je gediscrimineerd voelt. Het Adviespunt onderneemt daarnaast ook actie om discriminatie te voorkomen.

Meld het!

Ben je slachtoffer geworden van discriminatie? Dan kun je bij ons terecht. Maar ook als je getuige bent van discriminatie kun je een klacht indienen of als je discriminerende leuzen of pamfletten ziet. Je kunt je klacht alleen laten registreren, maar het is uiteraard ook mogelijk de melding te laten behandelen. In sommige gevallen is het mogelijk aangifte bij de politie te doen.

Klacht indienen

Contactgegevens

Postbus 2077,
5600 CB, Eindhoven
040 – 219 33 00
info@lumensindebuurt.nl

Crisisdienst

040 – 253 03 50 (Voor noodsituaties buiten kantooruren)