fbpx

Ondersteuning en Begeleiding

Ondersteuning en Begeleiding

Als COC hebben we een uitgebreidt aanbod om leerlingen te helpen met hun worsteling omtrent seksuele- of genderidentiteit.  Docenten en leerlingen kunnen ons contacteren voor meer informatie. Aan iedereen die bij het COC aanklopt voor ondersteuning garanderen we volledige privacybescherming. 

Individuele hulp

Bij het COC kunnen jongeren terecht voor individuele hulp, informatie en advies. Het COC biedt een luisterend oor, kunnen jongeren wegwijs maken en hen helpen een nieuwe koers te vinden. De individuele hulp kan telefonisch, online of door middel van een individueel gesprek plaatsvinden.

Meer informatie: https://coceindhoven.nl/hulp-en-advies/
Online hulp via de chat: http://switchboard.coc.nl/chat/

Afspraak maken voor een individueel gesprek:  040 -245 57 00  of mailen naar  info@coceindhoven.nl.

Mattie-Maatje-Buddy

Of je het nou mattie, maatje of buddy noemt. Bij COC Eindhoven kunnen jongeren  desgewenst gekoppeld worden aan een vrijwilliger van het jongerenteam die de jongere  begeleidt op de eerste schreden in de LHBT wereld . Allerlei activiteiten zijn mogelijk. Een keer de stad in, een goed gesprek of een andere activiteit. Dit is voor jongeren vanaf 12 jaar.

Meer informatie: https://coceindhoven.nl/mattie-maatje-of-buddy/

Direkt een afspraak maken:  info@coceindhoven.nl of bellen: 040 – 245 57 00

Jong & Out Meetings

Jong en Out is opgezet door het COC samen met LHBT jongeren tot en met 18 jaar.  Jong&Out is dé plek om andere jongeren te leren kennen die lesbisch, homo, bi en/of transgender (LHBT) zijn.  Ook als je hetero, in-dubio, pan, queer, aseksueel bent of een intersekseconditie hebt ben je natuurlijk van harte welkom.  Jong&Out is er speciaal voor en door jongeren tot en met 18 jaar oud.

COC Eindhoven en regio ondersteunt en faciliteert deze LHBT-jongeren met het opzetten van allerlei activiteiten. Elke 1e zondag van de maand is er de jong&out meeting in Pand54, het ontmoetingscafé van COC Eindhoven en regio.  Jongeren kunnen ook een account krijgen op een veilige afgeschermde site  waar moderators ervoor zorgen dat er geen buitenstaanders toegang krijgen.

Meer informtie:  https://coceindhoven.nl/organisator/jongout-eindhoven/

Young United Genders (YUNGE)

Young United Genders is de transgenderjongerengroep van COC Eindhoven en regio. Jongeren  vanaf groep 7 van het primair onderwijs  kunnen instromen. YUNGE is voor en door transgenders. De begeleiders zijn zelf allemaal transgender en hebben een grote ervaring en expertise op het gebied om de jongeren goed te kunnen begeleiden.  Voor jongere kinderen weet YUNGE de weg naar allerlei instanties en kan hier ouders goed over adviseren.
 
Wat doen jongeren zoal op de jongerenmiddagen? Andere jongeren leren kennen en ervaringen met elkaar uitwisselen in de groep. Met elkaar ervaringen uitwisselen die je zelf hebt meegemaakt en persoonlijke vragen die je hebt met anderen bespreken. Je bent met jonge transgenders onder elkaar dus vaak begrijpt de ander je situatie al snel. Je kan ook alles bespreken wat je bijvoorbeeld thuis of op school niet wil of kan bespreken. Maar ook leuke en positieve ervaringen worden met elkaar gedeeld en tips worden uitgewisseld. We snijden allerlei onderwerpen aan zoals: je coming-out, hoe vertel je het anderen, puberteitsremmers, school, verkering en seksualiteit, hormonen, operaties, sport, kleding en je toekomst. En natuurlijk is het een goede kans om nieuwe vrienden te maken. Iedere bijeenkomst is er daarom ook een lekkere lange pauze waarin jullie elkaar nog beter kunnen leren kennen. Wij zorgen voor drinken en wat lekkers. Voor transkids van 10 jaar of jonger bekijken we samen met de ouders de beste oplossing en verwijzen we door. YUNGE heeft een groot netwerk binnen de transgendergemeenschap en heeft tevens uitstekende contacten met zorginstellingen die zich met genderstudies bezig houden.

Ook organiseert YUNGE jaarlijks een familiedag voor familie en vrienden van transgender jongeren.

Meer informatie: www.coceindhoven.nl/yunge