Onderzoek van belevingen van homoseksuele mannen in Nederland met betrekking tot het vaderschap

0

Het COC Eindhoven word regelmatig gevraagd om een enquête te delen betreffende onderzoeken.
Dit onderzoek richt zich op de beleving van homoseksuele mannen in Nederland met betrekking tot het vaderschap.

Wij willen u vragen om aan dit onderzoek mee te doen.

Kort samengevat:
Ik ben voor mijn master ‘Applied Social Psychology’ bezig met mijn thesis over belevingen van homoseksuele mannen in Nederland met betrekking tot het vaderschap. Zou u deze anonieme vragenlijst eenmalig willen invullen?

Wie? Nederlandse homoseksuele mannen, tussen de 20 en 50 jaar en woonachtig in Nederland. Ze hoeven zelf geen vader te zijn.
Wat? Een online vragenlijst van 15 minuten over belevingen van homoseksuele mannen in Nederland met betrekking tot het vaderschap.
Waarom? U draagt bij aan een belangrijk onderzoek wat als doel heeft met inzicht te krijgen in de opvattingen en belevingen van homoseksuele mannen in Nederland met betrekking tot vaderschap!

Uitleg:

Mijn naam is Roos de Wolf en ik ben voor mijn master ‘Applied Social Psychology’ bezig met mijn thesis over belevingen van homoseksuele mannen in Nederland met betrekking tot het vaderschap. Hiervoor zoek ik Nederlandse homoseksuele mannen, tussen de 20 en 50 jaar en woonachtig in Nederland. De mannen hoeven zelf geen vaders te zijn. Ik weet dat COC Eindhoven en regio een organisatie is voor onder andere deze doelgroep. Is het mogelijk dat u deze anonieme, eenmalige en online vragenlijst wilt/kunt delen met deze doelgroep (zie: wie?)? Als u ook eventuele suggesties heeft voor organisaties die aansluiten bij de doelgroep zou u mij deze suggesties door willen mailen (emailadres onderaan) of zelf deze mail aan de suggesties kunnen doorsturen?

Ik wil de belevingen van homoseksuele mannen in Nederland met betrekking tot het vaderschap namelijk graag onderzoeken, omdat uit het onderzoek van Van Bergen en Van Lisdonk (2010) 40% van de homoseksuele en biseksuele mannen tussen de 18 en 24 jaar een kind later zouden willen hebben. In 2009 bleek dat echter maar 3% van de huishoudens met een mannelijk koppel een kind hebben (Bos & Van Gelderen, 2010). Er zijn zowel praktische problemen om een kind te krijgen, als ook maatschappelijke problemen, bijvoorbeeld hoe homoseksuele mannen vader kunnen worden of hoe het kind zich dan zou voelen.

Ik ben erg benieuwd welke opvattingen homoseksuele mannen hierover hebben. Mogelijk kunnen de uitkomsten gedeeltelijk verklaringen geven waarom weinig homoseksuele mannen samen een kind hebben.

Link voor invullen van het onderzoek:
https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_eljNVRKw5I65ypD

Share.