Overzicht activiteiten op Wereld Aids dag

0

Op dinsdag 1 december is het Wereld Aids Dag. Op die dag staat wereldwijd de strijd tegen aids in de schijnwerpers en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in Nederland zijn er op en rond Wereld Aids Dag veel initiatieven, evenementen en acties.

De activiteiten op dinsdag 1 december zijn hieronder samengevat.

COC Eindhoven en regio
Op dinsdag 1 december zal in Pand54, het ontmoetingscafe van COC Eindhoven en regio, aandacht worden besteed aan Wereld Aids Dag. Bezoekers kunnen o.a. door middel van het bestellen van koffie (of iets anders) met een heerlijk gebakje  bijdragen aan meer solidariteit met mensen met hiv en aids.  COC Eindhoven en regio zal het aankoopbedrag hiervan (€ 3,50) in zijn geheel doneren aan het Aidsfonds. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de meest recente ontwikkelingen in de preventie en bestrijding van HIV/Aids.  Pand54 aan de Prins Hendrikstraat 54 is geopend van 21.00 uur tot 24.00 uur.

Studenten in actie
Ook dit jaar trekken de ruim 800 studenten van de acht medische faculteiten in Nederland er weer op uit om geld op te halen voor STOP AIDS NOW! en studenten bewust te maken van hiv, aids en soa’s. De leden van de medische studentenorganisatie IFMSA kunnen zomaar opduiken in Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks
Jaarlijks komen ruim 500 professionals samen op Wereld Aids Dag, o.a. verpleegkundigen, beleidsmedewerkers, artsen werkzaam binnen de publieke gezondheidszorg, onderzoekers, seksuologen en gezondheidsbevorderaars. Het thema dit jaar is: Naar een gezonde generatie. Uiteraard staat het delen van kennis en de nieuwste ontwikkelingen centraal. Kijk HIER voor het programma.

Lovedance
Traditiegetrouw barst in de nacht van Wereld Aids Dag in het Amsterdamse Paradiso het grote dansfestijn Lovedance los om geld in te zamelen voor het Aids Fonds. Het thema van Lovedance is dit jaar Lust. De lust om lief te hebben en het leven te vieren maar ook de lust om elkaars liefde te delen in alle vrijheid. De grote zaal van Paradiso wordt speciaal voor de gelegenheid omgetoverd tot een intieme nachtclub waar bezoekers aan tafel onder het genot van een glas champagne een avondvullend programma voorgeschoteld krijgen. Klik HIER voor meer informatie en kaarten.

Dance4life event voor scholieren
Dance4life sluit Wereld Aids Dag en het scholierenprogramma ook dit jaar als vanouds in stijl af met een groots dansfeest in Ahoy in Rotterdam. Kijk HIER op welke muziek zij dit jaar uit hun dak kunnen gaan.

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Word lid!

Foto: Daniel Voyager

Share.