fbpx

Regenboogvlag wappert tijdens Eindhovense marathon op stadhuis Eindhoven

0

Tijdens de Eindhovense marathon, die samenvalt met ‘Coming Out dag’ op 11 oktober,  zal de Regenboogvlag op de toren van het Stadhuis van Eindhoven wapperen. COC Eindhoven en regio is blij met deze toezegging van de gemeente Eindhoven zodat tijdens dit drukbezochte evenement het symbool van de homobeweging zichtbaar zal zijn op het stadhuis van Eindhoven.

Daarnaast is op 11 oktober het pand van COC Eindhoven en regio geopend zodat bezoekers en deelnemers van de Eindhovense Marathon kunnen kennismaken met het werk van het COC. Deelnemers van de kwart, halve en hele marathon krijgen op vertoon van hun medaille een drankje aangeboden.

Ook zal er een selfie-actie op Facebook worden gestart om tijdens de Marathon mensen op te roepen een selfie te maken met de regenboogvlag en deze op Facebook te plaatsen.

Op 12 oktober volgt er een officieel gedeelte. De Regenboog vlag zal (opnieuw) worden gehezen,  dit keer door de Wethouder Diversiteit van de gemeente Eindhoven, Bianca van Kaathoven.

Later op de dag vindt er  een informatieve bijeenkomst plaats voor professionals die zich inzetten voor LHBT’s. Deze bijeenkomst wordt gezamenlijk georganiseerd door de gemeente Eindhoven en de gemeente Helmond. COC Eindhoven en regio zal hier samen met Movisie en de GGD een interactieve bijdrage aan leveren.

COC Eindhoven en regio roept ook andere gemeentes in de regio Zuid-Oost Brabant op om op of rond coming out dag uiting te geven aan de zichtbaarheid van LHBT’s door de regenboogvlag op het stadhuis te laten wapperen.

 

Share.