fbpx

Roze kandidaten en standpunten op Rainbowvote.NU

0

 Rainbowvote.NU is COC’s kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

De partijen beschrijven op Rainbowvote.NU wat ze de komende jaren in hun gemeente voor LHBTI’s willen doen en wat ze de afgelopen jaren hebben bereikt. Ook presenteren ze hun roze kandidaten. 

Aan de hand van een veertigtal stellingen geven partijen op de website hun standpunten over zaken als veiligheid, acceptatie op school en zichtbaarheid. Van politie-inzet tot mannenontmoetingsplaats, van voorlichting op school tot asielzoekers en van regenboogzebrapad tot genderinclusieve toiletten: op Rainbowvote.NU lees je hoe partijen er over denken.

Rainbowvote.nu kwam tot stand door samenwerking tussen COC-lidverenigingen, COC Nederland en kenniscentrum Movisie. COC-voorzitter Tanja Ineke lanceerde de kieswijzer op 28 januari 2018 tijdens COC’s True Colors in een uitverkocht Paradiso Amsterdam.

COC Eindhoven en regio sloot op 26 januari een stembusakkoord met 8 politieke partijen; meer informatie hierover vindt je hier

Politieke partijen die willen meedoen aan Rainbowvote.NU kunnen zich nog steeds aanmelden; stuur een e-mail naar info@rainbowvote.nu.

[Bron/Illustratie: COC NL/Rainbowvote.NU]

Het COC vecht voor LHBTI-rechten. Vecht mee!

Share.