fbpx

RozeGebaar.nl

RozeGebaar.nl is de online gemeenschap van, voor en door auditief beperkte lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgender personen (LHBT’s) in Nederland. Op RozeGebaar.nl vind je informatie over homo- en biseksualiteit en genderidentiteit en een overzicht van activiteiten door het hele land.

RozeGebaar.nl zet zich in voor het inclusief maken van belangrijke evenementen voor de LHBT gemeenschap zoals Roze Zaterdag, Roze Maandag, Dodenherdenking, Aids Memorial Day en de Amsterdam Gay Pride door de inzet van tolken Nederlandse gebarentaal en muziektolken.

RozeGebaar.nl is onderdeel van COC Nederland en komt op voor de belangen van LHBT-doven en slechthorenden in de gay-community en in de dovengemeenschap, seksuele diversiteit zichtbaar en bespreekbaar maken.

Je kunt RozeGebaar.nl steunen door lid te worden van het COC. Wil je weten wat je zelf kunt doen voor RozeGebaar? Lees dan eerst Wat kan jij doen? en neem dan contact op met ons via het contactformulier.

Tolken

Organisatoren van gay evenementen kunnen hun activiteiten ook toegankelijk maken voor mensen die gebarentaal machtig zijn. RozeGebaar.nl coordineert al jaren de inzet van tolken voor Roze Zaterdagen, Amsterdam Gay Pride en diverse COC-activiteiten.

Gesproken en gezongen tekst
Behalve gesproken tekst geven wij er de voorkeur aan om ook muziekoptredens te tolken.
In Nederland is dat nog redelijk uniek, maar op Gay Prides in de rest van de wereld is dat gewoonste zaak van de wereld. En zo hoort het ook!

Tolken voor activiteiten en evenementen
Voor de organisator zijn aan de inzet van RozeGebaar.nl tolken via COC Nederland geen kosten aan verbonden omdat deze worden vergoed vanuit de AWBZ.

Voorwaarden:
Om de kwaliteit te leveren waar onze doelgroep recht op heeft, stellen we voor de inzet van tolken de volgende voorwaarden:

  • Neem tijdig contact met ons op. Alleen dan kunnen we in overleg alles goed coördineren.
  • Onder embargo ontvangen onze tolken tijdig het programma, speeches en setlists.
  • Optredende artiesten (en hun management) moeten meewerken aan onze inzet, anders zijn we genoodzaakt aunnleringskosten (uren en reiskosten) in rekening te brengen.
  • Afhankelijk van de grootte en duur van het evenement zullen we met een compleet RozeGebaar.nl tolkteam komen.
  • Een plek op het podium, een lichtspot, eventueel ‘oortje’ en backstagetoegang en elk activiteit, optreden of evenement is ook toegankelijk voor doven.

Zelf een homovriendelijke tolk NGT nodig?
Onze ervaring is dat helaas niet alle tolken ‘homo sensitief’ zijn. Voor mensen die afhankelijk zijn van deze tolkvoorzien is dat erg lastig. Tolken die aangesloten zijn bij RozeGebaar.nl komen zelf uit de doelgroep of zijn gay friendly. Vraag ons om advies als je een homovriendelijke tolk nodig hebt.

RozeGebaar.nl T-shirtsWat kan jij doen?

Laat je zien, want jij hoort er ook bij!
RozeGebaar werkt er aan zoveel mogelijk roze activiteiten toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden. We doen dat al op Roze Zaterdag, Roze Maandag, Roze Woensdag, Amsterdam Gay Pride. Blijf dus niet thuis zitten! Wil je naar een activiteit, maar er is geen voorziening? Vraag ons om bemiddeling via het contactformulier.Volg ons op Facebook en Twitter

Via social media verspreiden wij informatie. Like onze Facebook-pagina en volg ons op Twitter. Heel handig op je smartphone! Activiteiten met een tolkvoorziening vermelden wij als activiteit op Facebook. Laat daar dan ook weten of je komt.Organiseer een activiteit
RozeGebaar.nl werkt geheel volgens de inside out methode van het COC. Vroeger organiseerde RozeGebaar.nl als kleine werkgroep zelf activiteiten. Top-down. Waarbij we hoopten dat er vraag naar was. Nu draaien we het om: Wil jij iets organiseren en heb je daarbij ondersteuning nodig? Wij kunnen adviseren, faciliteren en helpen bij het promoten van jouw activiteit om deze tot een succes kunnen maken. We nemen jouw activiteit niet over – jij blijft de uitvoerder. En als je een goed plan hebt, kunnen we je ook nog helpen met financiering.Je activiteit moet gericht zijn op het bij elkaar brengen van LHBT’s met een auditieve beperking, het zichtbaar maken van LHBT’s in de dovengemeenschap of het zichtbaar maken van doven in de LHBT-gemeenschap.

Word RozeGebaar.nl ambassadeur
Als ambassadeur werk je aan zichtbaarheid van onze doelgroep. In zowel de doven als LHBT-gemeenschap. Je bezoekt activiteiten binnen en buiten het COC en promoot daar het werk van RozeGebaar.nl. Je bent beschikbaar voor interviews, media-optredens en bent niet op je mondje gevallen. Als ambassadeur zit je ook in de denktank van RozeGebaar.nl en denk je mee over de ontwikkeling van ons werk.

Contactgegevens

Heb je een vraag, een idee of zoek je contact met RozeGebaar.nl? Gebruik dan het formulier op deze pagina. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.