Samenvatting Coming-out dag 2016 in de regio Eindhoven

0

Op Coming-Out dag dat jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een , Lesbienne, Homoseksueel, Biseksueel of Transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

Regenboogvlag

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor LHBT’s. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare aanmoediging van de gemeenten voor LHBT-inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

In de gemeente Geldrop-Mierlo werd vandaag voor het eerst de regenboogvlag gehesen door Wethouder Miranda Verdouw en initiatiefnemer Niek Engbers.

vlaggeldrop

Hijsen regenboogvlag in Geldrop-Mierlo (Foto: Facebook pagina van Niek Engbers).

Ook bestuursleden van COC Eindhoven en regio waren bij deze korte ceremonie aanwezig.
EDTV maakte een reportage van de ceremonie bij het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo.

Naast Geldrop-Mierlo werd de regenboogvlag deze ochtend ook gehesen in o.a. Eindhoven, Helmond en Laarbeek. In Son en Breugel was het Wethouder en tevens Mr. Gay Netherlands Tom van den Nieuwenhuijzen die de regenboogvlag hees.

tom

Regenboogvlag gehesen in Son en Breugel (foto: Son en Breugel Nieuws)

asml

Regenboogvlag bij ASML (Foto: COC Eindhoven en regio)

Naast de gemeentes die de regenboogvlag in top hadden vandaag was er nog een speciaal moment:  HIghtech company ASML hees eveneens de regenboogvlag om de diversiteit van haar werknemers te omarmen.
ASML stelt in een verklaring trots te zijn op de diversiteit van haar werknemers en is ervan overtuigd dat de smeltkroes van achtergronden, talenten en overtuigingen het bedrijf sterker maken.
COC Eindhoven en regio is blij dat het meest vooraanstaande hightech bedrijf in de regio Eindhoven haar LHBT gemeenschap zichtbaar maakt. PinkASML (de workplace-pride groep van ASML), zal met een ‘awareness event’ in het bedrijfsrestaurant eveneens de aandacht vestigen op comingoutdag.

 

Daarnaast hing de vlag bij de GGD en diverse scholen waaronder de TU Eindhoven en het Stedelijk college
Vanavond zal de gemeente Eindhoven ook nog de fonteinen op het Florapark en het Stadhuisplein in de regenboogkleuren verlichten.

Het hele jaar door

De boodschap van Coming Out Dag geldt het hele jaar. In 2009 riep op initiatief van het COC de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk de datum 11 oktober uit tot Nationale Coming Out Dag, om daarmee de sociale acceptatie van LHBT’s te bevorderen.

Wees jezelf.
Wees jezelf. Dat is de boodschap.  Wil je naar aanleiding van Coming-Out dag de stap zetten om niet meer verder rond te lopen met je gevoelens? Kijk dan eens op onze website want we kunnen je daarbij helpen of je nu minder- of meerderjarig bent; man, vrouw of transgender of misschien al wat ouder bent.  Je staat er niet alleen voor, het COC hielp al duizenden mensen.  Kijk op onze website bij Hulp en Advies voor ons anonieme en gratis hulpaanbod. Pand54, het ontmoetingscafé van COC Eindhoven en regio is  overigens ook gewoon open op coming-out dag (vanaf 21 uur). Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig.

 

Het COC vecht voor jouw belangen, vecht mee en word lid van het COC! 

#comingoutdag2016 #nationalcomingoutday

Share.