Terugblik Coming Out Dag 2017

0

Woensdag 11 oktober j.l. was het Coming Out Dag 2017. De dag waarop aandacht wordt besteed aan het moment dat een homoseksueel, lesbienne, biseksueel, transgender of intersekse persoon (LHBTI) openlijk is over seksuele orientatie , genderidentiteit of geslachtskenmerken: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

In de regio Eindhoven waren er vele activiteiten; een overzicht:

Coming Out dag 2017 begon voor COC Eindhoven en regio eigenlijk al in de nacht van 9 op 10 oktober. Toen sprak onze coordinator Ouderen Wim van Ham in het NPO Radio1 programma ‘Dit is de nacht’ over de positie van roze ouderen in onze samenleving. COC Eindhoven en regio organiseert iedere laatste donderdagmiddag de Roze Salon, speciaal voor LHBTI senioren. Het radioprogramma is terug te luisteren via deze link.

Ons voorlichtingsteam was op 10 oktober bij het IVO in Deurne om gastlessen te verzorgen over seksuele- en genderdiversiteit. Op 11 oktober hesen alle scholen van het IVO in Deurne de regenboogvlag.

En dan 11 oktober, (Inter)nationale Coming Out dag!

Om 9.30 uur werd de regenboogvlag gehesen in Eindhoven door COC Eindhoven voorzitter Bianca van Kaathoven en wethouder diversiteit van de gemeente Eindhoven Jacob Wedemeijer. Ook in Geldrop-Mierlo werd de regenboogvlag gehesen. 

 

Regenboogvlag gehesen in Eindhoven …

… en in Geldrop-Mierlo

 

Ondertussen werden op diverse scholen in de regio regenboogvlaggen gehesen. Ook diverse instellingen en bedrijven in de regio zoals de GGD Zuidoostbrabant, zorgcentrum Sint Anna en KPN Eindhoven maakten de LHBTI gemeenschap zichtbaar. Vrijwilligers van COC Eindhoven en regio stonden met een standje op het ROC ter AA in Helmond waar we in gesprek gingen met leerlingen.  

  

In de middag stonden we vervolgens bij de regenboogtunnel in Eindhoven om daar met voorbijgangers in gesprek te gaan over coming out dag en de acceptatie en zichtbaarheid van de LHBTI gemeenschap in Eindhoven en de regio.

 

Last but not least gaf Jordan Sowle, onze coordinator asiel, een lezing voor de politieke jongerenorganisatie JongeDemocraten over ons cocktail project dat LHBTI vluchtelingen en asielzoekers ondersteunt. Iedere maand organiseert COC Eindhoven en regio de ‘Gay Refugee Walk-in’ die iedere keer door meer dan 150 LHBTI asielzoekers en vluchtelingen wordt bezocht. 

Het bestuur dankt alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor deze Coming Out dag: Zafar, Dele , Jose, Guy, Thea, Hans, Ivar, Simone, Bas, Ton, Bianca, Wim en Jordan. 

 

Share.