Tom van den Nieuwenhuijzen op kandidatenlijst GroenLinks

0

21 november 2016

Tom van den Nieuwenhuijzen (34) staat op plaats 19 van de GroenLinks-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Van Nieuwenhuijzen is Mr. Gay Netherlands 2015 en was voorzitter van Stichting Eindhoven Roze Stad 2014.

“Dat GroenLinks mij deze kans geeft is voor een grote blijk van vertrouwen”, zegt Van den Nieuwenhuizen. “Met mij heeft de LHBTI-gemeenschap een spreekbuis in het maatschappelijk debat; in deze wereld van steeds meer intolerantie wil ik een positief geluid laten horen voor de hele LHBTI-gemeenschap.”

Tom van den Nieuwenhuijzen is sinds 2009 politiek actief voor GroenLinks, eerst in de gemeenteraad van Eindhoven en tegenwoordig als wethouder in Son en Breugel. Hij werd in 2013 verkozen tot Raadslid van het Jaar en stond datzelfde jaar in de Duurzame Jonge 100. In 2015 werd hij verkozen tot Mister Gay Netherlands, een titel die hij tot begin 2017 mag dragen. Als Mister Gay Netherlands heeft hij in een open brief alle 390 Nederlandse gemeenten opgeroepen om op Coming Out Dag de regenboogvlag te hijsen. Hij haalde Roze Zaterdag voor het eerst in de geschiedenis naar Eindhoven en was voorzitter van de organiserende Stichting Eindhoven Roze Stad 2014.

[Bron: COC Nederland – Foto Tom van den Nieuwenhuijzen: gemeente Son en Breugel]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!

 

Share.