vrijwilliger AndersRoze

geplaatst in: Vacatures, Vereniging | 0

AndersRoze is een van de werkgroepen binnen COC Eindhoven en regio. AndersRoze organiseert 1 x per maand een activiteit voor LHBTI+ personen met een verstandelijke beperking. Daarnaast hebben sommige bezoekers,
ook een lichamelijke beperking. Tijdens de activiteiten van Anders Roze, kunnen LHBTI+ mensen, in een veilige en bekende omgeving, andere mensen met een verstandelijke beperking ontmoeten.

Tijdens de activiteiten is er altijd een leuke, ontspannen sfeer waardoor deelnemers zichzelf kunnen zijn. De activiteit wordt elke laatste zaterdag van de maand georganiseerd van 14:00 tot 17:00 uur in Pand54. Soms bestaat de activiteit uit het bezoeken van een andere soos.

Taakomschrijving

Als vrijwilliger AndersRoze verwachten wij van jou dat je aanwezig bent tijdens de activiteiten van AndersRoze en meehelpt tijdens de activiteit zelf en in de voorbereidingen. Wij verwachten dat je tijdens een activiteit in staat bent om als gastvrouw/gastheer te functioneren en nieuwe bezoekers bij de groep betrekt en in staat bent om tijdens de activiteit achter de bar te staan. Tijdens een activiteit van AndersRoze ben jij het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Het team van AndersRoze evalueert regelmatig over komende activiteiten. Hierbij kun jij input leveren over de te organiseren activiteiten.

Momenteel gaat de voorkeur uit naar iemand die graag de bartaken op zich zou willen nemen. Je wordt dan ingewerkt door de coördinator van het barteam. Kies je er voor om alleen achter de bar te werken, dan hoef je niet deel te nemen aan de planning en uitvoering van de AndersRoze activiteiten (maar dat mag natuurlijk wel).

Verwachtingen van onze vrijwilliger AndersRoze

- Je hebt een open en gastvrije houding;
- Je hebt affiniteit met de doelgroep: LHBTI+ personen met een verstandelijke of lichamelijke  beperking. Ervaring met deze doelgroep is gewenst maar niet noodzakelijk;
- Je bent in staat om contact te leggen met de bezoekers en vaardig genoeg om bezoekers onderling met elkaar in contact te brengen;
- Je kan samenwerken binnen een team;
- Je kunt zelfstandig taak voorbereiden, uitvoeren en afsluiten.;
- Je wordt lid van COC Eindhoven en regio en onderschrijft hiermee de doelstellingen van de organisatie;

Wat heeft de organisatie te bieden?

- Een enthousiaste, dynamische en positieve vrijwilligersomgeving.
- Professionele begeleiding in de directe omgeving aanwezig.
- Deskundigheidsbevordering d.m.v. themabijeenkomsten.
- Deskundigheidsbevordering via MEE Groep en KansPlus-sien.nl

Wat maakt het werk de moeite waard?

- Een uitdagende functie in een prettige omgeving.
- De mogelijkheid om werkervaring op te doen.
- Je inbreng en visie op de invulling van het vrijwilligerswerk worden door ons erg gewaardeerd.
- Persoonlijke ontwikkeling en groeimogelijkheden. 

Extra informatie

Frequentie                       1x per maand activiteit + circa 1 uur per week
Onkostenvergoeding       Ja
Verzekering                     Ja
Scholing door COC         Ja
Proeftijd                           Ja – 3 maanden
Vrijwilligerscontract         Ja – Bij COC Eindhoven en regio en MEE/Kansplus-Sien
Flexibel werk                   Ja

AndersRoze werkt samen met MEE en KansPlus-sien. Beide organisaties zijn gespecialiseerd in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Vrijwilliger worden bij AndersRoze betekent daardoor niet alleen vrijwilliger worden bij COC Eindhoven en regio, maar ook bij MEE en KansPlus- Sien.