fbpx

Vrijwilligers Cocktail Eindhoven op bezoek bij Minister van Engelshoven (OCW)

0

Afgelopen week hebben Jordan Sowle en Alejandra Ortiz (vrijwilligers van ons Cocktail project) Minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie, OCW) ontmoet. 

Minister van Engelshoven werd ontvangen door COC-voorzitter Tanja Ineke. Die liet weten gelukkig te zijn dat de minister al zo snel de LHBTI-gemeenschap bezoekt. ‘Daaruit  spreekt een grote betrokkenheid met emancipatie,’ aldus de COC-voorzitter. Ineke gaf aan het positief te vinden dat veel maatregelen uit COC’s Regenboog Stembusakkoord in het regeerakkoord zijn opgenomen.  De minister sprak onder andere met biculturele LHBTI’s over acceptatie in Turks-, Marokkaans- en Surinaams-Nederlandse kringen.

 

Alejandra en Jordan (links) in gesprek met de minister (helemaal rechts)

Het gesprek met asielzoekers ging over de situatie in asielzoekerscentra. Onze cöordinator Jordan Sowle en COCktail vrijwilliger Alejandra Ortiz gaven een uitgebreide toelichting over de situatie in Nederland. 

[Hoofdfoto: Minister Ingrid van Engelshoven (midden, paars met broche) met rechts van haar Alejandra en Jordan. Links van de minister respectievelijk coordinator Jong&Out Nederland en Respect2love Nederland – Foto Geert van Tol voor COC Nederland. ]

 

Share.