fbpx

Vrijwilligers

Vrijwilliger worden

Een organisatie als COC Eindhoven zou niet mogelijk zijn dankzij de talrijke en belangeloze inzet van vele vrijwilligers. Om de groei in onze organisatie bij te houden zijn wij steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Binnen onze organisatie staat de vrijwilliger centraal, daarom investeren wij iedere dag opnieuw in de ontwikkeling en begeleiding van onze vrijwilligers. We doen dit door trainingen en opleidingen te voorzien voor hun en leggen wij ze  graag in de watten met meerdere feesten binnen onze organisatie.

Wat moet je kunnen?

Omdat onze organisatie volledig op vrijwilligers draait, zijn er enkele basis-verwachtingen die er gesteld worden aan onze vrijwilligers:Ja, ik word vrijwilliger!

  • Je kan in een groep werken en bent leergierig.
  • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je kan zelfstandig werken.
  • Je bent gemotiveerd en komt je afspraken na.
  • Je toont toewijding aan de organisatie, haar missie en haar doelen.

Wat we zoeken

Hieronder vind je de vacatures binnen onze organisatie, iedere vacature is voorzien van een functieprofiel met meer uitleg.

Horeca medewerker

Pand54 is de horecaruimte van COC Eindhoven en regio. Het café wordt uitgebaat door vrijwilligers van COC Eindhoven. Pand54 is als regulier café geopend op dinsdagavond, vrijdagavond en zondagmiddag. Pand54 is daarnaast ook de ontmoetingsruimte voor diverse doelgroepen van de LHBT-gemeenschap. Vacature horeca medewerker

Voorlichting

COC organiseert al jaren gastlessen en voorlichtingen over het thema seksuele diversiteit op scholen van het voorgezet onderwijs in de regio. De laatste twee jaren merken we een grote stijging in het aantal aanvragen van scholen. In 2015 willen we ook een programma aanbieden aan leerlingen van het basisonderwijs.

Tijdens deze voorlichtingen beantwoorden we veel voorkomende vragen, zoals bijvoorbeeld of je aan anderen vertelt hebt over je gevoelens voor hetzelfde geslacht, hoe men reageerde, of je gediscrimineerd wordt, relaties, wetgeving, ouderschap, enzovoorts.

Wij proberen eerlijk antwoord te geven en plaatsen onze persoonlijke beleving in een bredere context. Naast het geven van informatie organiseren wij een open discussie met de deelnemers over gevoelens, waarden en normen. Wij hopen dat deze wijze van voorlichting leidt tot een grotere acceptatie van verschillende leefstijlen, waaronder lesbische en homoseksuele leefstijlen.

Om de vraag naar voorlichtingen in de toekomst te kunnen beantwoorden is de vereniging opzoek naar gedreven mensen die dit team willen versterken. Vacature voorlichter

Verder zijn we in mei 2015 gestart met de voorlichting aan asielzoekers, hiervoor zoeken we specifieke voorlichters die het leuk vinden om asielzoekers te informeren over homoseksualiteit in Nederland. Voor meer informatie en aanmelding kun je een mail sturen naar info@coceindhoven.nl

Facilitair medewerker

COC Eindhoven beschikt over haar eigen pand (Pand54). Een eigen pand wil zeggen dat er ook regelmatig gepoetst moet worden, de tuin onderhouden. Hiervoor zijn wij ook altijd op zoek naar ondersteunde vrijwilligers. Vacature facilitair medewerker

Communicatiemedewerker
Vind je het leuk om mee te werken aan de website, nieuwsbrief, facebook of wil je graag meewerken aan alle andere communicatie?
We zijn op zoek naar ondersteunende vrijwilligers die willen helpen op het gebied van communicatie.
Vul hieronder het sollicitatieformulier in en we nemen contact met je op.

Solliciteren

Word vrijwilliger en ondersteun ons!

Sollicitatie Vrijwilliger

  • Vrijwilligersfunctie


Vrijwilligerspunt