Vacature Webredacteur

Vrijwilliger worden

Een organisatie als COC Eindhoven zou niet mogelijk zijn dankzij de talrijke en belangeloze inzet van vele vrijwilligers. Om de groei in onze organisatie bij te houden zijn wij steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Binnen onze organisatie staat de vrijwilliger centraal, daarom investeren wij iedere dag opnieuw in de ontwikkeling en begeleiding van onze vrijwilligers. We doen dit door trainingen en opleidingen te voorzien voor hun en leggen wij ze  graag in de watten met meerdere feesten binnen onze organisatie.

Wat moet je kunnen?

Omdat onze organisatie volledig op vrijwilligers draait, zijn er enkele basis-verwachtingen die er gesteld worden aan onze vrijwilligers:Ja, ik word vrijwilliger!

  • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je kan zelfstandig werken.
  • Je bent gemotiveerd.
  • Je bent leergierig.
  • Je komt je afspraken na.
  • Je toont toewijding aan de organisatie, haar missie en haar doelen.

Daarnaast eisen we ook specifieke competenties voor deze functie:

Nauwkeurigheid

Je werkt met informatie die op de juiste plek van een website geplaatst moet worden en waarbij de inhoud vaak moet worden afgestemd met al aanwezige gegevens. Wanneer je veel met tekst werkt, moet je een goede taalbeheersing hebben, maar ook goed en nauwgezet de teksten van anderen kunnen beoordelen, controleren en verbeteren.

Technisch inzicht

Als webredacteur moet je thuis zijn in Content Management Systemen (cms) en systemen die websites ondersteunen of die internettoepassingen automatiseren. Ook nieuwe software, programmeer mogelijkheden en audiovisuele toepassingen hebben je belangstelling.

Samenwerken

Als je als webredacteur deel uitmaakt van een meerkoppige redactie, dan zal je veel moeten overleggen en samenwerken. Wie doet wat, en wie werken samen of ondersteunen elkaar?

Plannen en organiseren

Als webredacteur heb je vaak te maken met deadlines. Het werk moet per se voor een bepaalde tijd af. Bijna altijd ben je daarbij afhankelijk van anderen en dan is het belangrijk dat je over organisatievermogen beschikt.

Om kunnen gaan met werkdruk

Een website is nooit af. Bezoekers verwachten steeds weer actuele informatie. Ook je collega’s die teksten voor de site aanleveren, verwachten dat die teksten meteen online staan.

Wat doe je?

Op onze website verandert de informatie met grote regelmaat, vaak van dag tot dag. Deze site heeft een aantal webredacteuren nodig om de redactie van de content in goede banen te leiden.

De website dient vooral als informatie-, en servicekanaal. Zo toont het enerzijds roze nieuws binnen de regio en daarbuiten en verzameld het gegevens van roze evenementen. Anderzijds geeft het informatie weer over roze organisaties die interessant zijn voor onze achterban. Het is gericht op het verzamelen van geschikte content en deze overzichtelijk te presenteren. Dit houdt het volgende in:

Selectie van berichten

Je maakt een selectie uit het aanbod van onderwerpen, selecteert persberichten, herschrijft ingekomen stukken, maakt intro’s en zoekt naar geschikte links naar pagina’s die meer informatie geven over het onderwerp van je tekst. Je stelt dus nieuwe content samen of redigeert bestaande teksten en maakt ze geschikt voor onze website.

Content management

Je zorgt ervoor dat nieuwe pagina’s gepubliceerd worden op de website. Je zorgt ervoor dat alle informatie goed te vinden is door duidelijke teksten op knoppen en links waarvan meteen duidelijk is waar ze heen leiden. Daarbij hoort dus ook het aanbrengen van nieuwe links of het verwijderen van links die niet meer werken. Je regelt dat de website actueel blijft.

Design

Soms lever je een bijdrage aan het restylen van de site of het herinrichten van de structuur. Je levert dan een bijdrage aan het uiterlijk.

Verspreiden van nieuws

Al het nieuws wordt op onze Facebook-pagina en Twitter-account verspreid. Je bent dus ook bezig met het nieuws aan onze achterban te communiceren.

Solliciteer!