Hulp, Informatie en Advies

Worstel je met je homoseksualiteit of genderidentiteit of heb je een andere vraag. Dan kun je bij ons terecht voor informatie en advies. Ook als je een individueel gesprek wilt kan dat. Uitkomen voor je homoseksualiteit heet ook wel coming-out of uit de kast komen. Het lucht op om hierover te praten. Wij bieden je een luisterend oor, kunnen je wegwijs maken en je helpen een nieuwe koers te vinden. Onze vrijwilligers weten uit eigen ervaring hoe het is als je seksuele voorkeur uitgaat naar iemand van hetzelfde geslacht. Wil je als jongere gekoppeld worden aan een maatje, kijk dan ook eens op deze pagina.

Bel voor meer informatie naar 040 - 245 57 00
Je kunt ook een mailtje sturen naar info@coceindhoven.nl

Indien er een duidelijke zorgvraag ligt dan helpen we je door te verwijzen naar de juiste organisatie.

Gay & Lesbian Switchboard

Switchboard is een landelijke COC service waar je per chat telefoon of e-mail terecht kan met jouw vragen over homo- en biseksualiteit en genderidentiteit. Vooral als je algemene vragen hebt is de Switchboard heel nuttig.
Je kan gebruik maken van chat, telefoon of e-mail.

Contactgegevens

Telefoon: 020-623 65 65
E-mail: info@switchboard.nl
Chat: http://switchboard.coc.nl/chat/

 

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag 14.00 – 18.00 uur
Dinsdag en donderdag 19.00 – 21.00 uur
Dinsdag en zaterdag 14.00 – 17.00 uur

Telefonische opvang Orpheus - Speciaal voor LHBT's in een hetero relatie (en hun omgeving)

Jij kunt je verhaal delen met mensen die jou begrijpen. Het kan voor jou een opluchting zijn dat je er niet alleen voor staat. De persoon die je belt, heeft een luisterend oor. Deze persoon kan je ook informatie geven over de activiteiten van Orpheus en als je dat wilt, met anderen in contact brengen.

040 – 230 06 24
06 – 38 09 14 40
06 – 29 35 26 91
Ed (hetero man) en Sjan (bi vrouw)
Aard en Jos (homo-mannen)
Anja (hetero vrouw)

Chatroom Orpheus - Speciaal voor LHBT's in een hetero relatie (en hun omgeving)

De chatroom is een ontmoetingspunt voor iedereen die te maken heeft (gehad) met een “Orpheus-situatie”. Als je op zoek bent naar hulp omdat je te maken hebt met homo-/biseksualiteit in je man-vrouwrelatie en je wilt van gedachten wisselen met mensen in dezelfde situatie, log dan in op de landelijk site. Je bent van harte welkom om mee te praten of alleen maar mee te lezen. De openingstijden van de chatroom zijn:

Maandagen van 21u tot 22u
Donderdagen van 21u tot 22u
Zondagen van 21u tot 22u
De 1e en 3e dinsdag van de maand van 22u tot 23u
Voor heteropartners
Voor iedereen
Voor lesbische en biseksuele vrouwen
Voor homo- en biseksuele mannen

Tijdens de openingstijden van de chat zijn er altijd één of twee internet-werkgroepleden van Orpheus aanwezig. Dit zijn geen professionele hulpverleners maar wel mensen die vanuit verschillende invalshoeken allemaal te maken hebben gehad met eenzelfde situatie. Zij treden op als gespreksleiders en zijn te herkennen aan de @ voor hun naam. Andere aanwezige werkgroepleden zijn herkenbaar aan de *voor hun naam. Voor vragen en opmerkingen kan je mailen naar: chat@orpheushulpverlening.nl.