Tegen discriminatie, geweld en vóór gelijke behandeling

Ongelijk behandeld, gediscrimineerd of zelfs bedreigd ? Doe dan altijd melding of aangifte. Om meldingen en aangiftes laagdrempeliger te maken heeft de politie een speciale eenheid 'Roze in Blauw' waar de agenten zelf LHBT zijn en jouw verhaal dus begrijpen. Ben je dus slachtoffer geworden meld dat dan ook altijd bij Roze in Blauw. Zij kunnen je verder helpen en adviseren! Roze in Blauw is direct te benaderen via telefoon 088-169 1234 . Bij spoed moet je natuurlijk altijd 112 bellen!.

Vind je het fijner om te mailen dan kan dat natuurlijk ook: E-mail: rozeinblauw.oost-brabant@politie.nl

Ook kun je bij (online) discriminatie melding maken bij Radar, het meldpunt discriminatie (zie informatie hieronder).

Meldpunt discriminatie voor Eindhovenaren

Voel jij je ongelijk behandeld? Vanwege dingen die er niet toe doen, zoals je geloof, leeftijd, ras of geslacht? En woon je in Eindhoven? Dan kun je vanaf nu met je klacht terecht bij het onafhankelijk antidiscriminatiebureau Radar.  Dit kan via het klachtenformulier op www.radar.nl, telefonisch (040 – 24 914 44) of via WhatsApp (06 -21 96 88 89)

De klachtbehandelaars van Radar adviseren en ondersteunen Eindhovenaren en Eindhovense organisaties bij gevallen en gevoelens van discriminatie.

Discriminatie is het ongelijk behandelen van mensen op basis van persoonlijke kenmerken die er in die situatie niet toe doen. Zo kan iemand bijvoorbeeld worden afgewezen voor een baan, omdat zij een vrouw is, uitgescholden worden op straat omdat hij homo is of een discotheek niet worden binnengelaten vanwege zijn of haar huidskleur.

De wet biedt bescherming tegen discriminatie op 12 persoonlijke kenmerken of gronden waaronder afkomst, geloofsovertuiging, sekse, seksuele gerichtheid, leeftijd en handicap/chronische ziekte.

Meer informatie vind je op www.radar.nl.

 

 

Download de app Meld discriminatie NU
Discriminatie melden helpt! Deze app wijst je de weg.
In 3 stappen geef je snel en eenvoudig een melding door aan een onafhankelijke antidiscriminatievoorziening bij jou in de buurt.