Respect!

Ben je een vrouw en val je op vrouwen? Of ben je een man en verliefd op een andere man? Homo- of biseksualiteit is niet altijd vanzelfsprekend. En zeker niet als je een biculturele achtergrond hebt. Als je omgeving je niet accepteert zoals je bent, is het niet eenvoudig jezelf te zijn. Respect2love is dé plek waar jij terecht kan, ongeacht je culturele achtergrond. Respect2love is voor lesbische, homo, bi, transgender, non-binaire en intersekse jongeren met een biculturele achtergrond. We geven informatie en advies en organiseren bijeenkomsten. Respect2love is de community waar jij als lesbienne, homo, bi of transgender met een Afrikaanse, Arubaanse, Caribische, Marokkaanse, Surinaamse, Turkse of andere culturele achtergrond terecht kunt.

Respect 2 Love Eindhoven en regio

Wat ik kan doen

Je kunt zelf ook actief worden, in de Denktank, het Streetteam of als Ambassadeur of bij Respect2love Eindhoven.

Denktank

De Denktank is een groep jongeren, die bijeenkomsten en activiteiten organiseert om elkaar beter te leren kennen en te praten over onderwerpen die hen bezighouden. Dit doen ze ook om zichzelf beter te leren kennen en sterker in hun schoenen te komen staan. Soms gaat de groep samen uit of bezoekt debatten.

Ambassadeurs

Als ambassadeur ben je één van de gezichten van Respect2Love. Mensen in deze functie hebben al een zeker bekendheid en worden door ons gevraagd om ambassadeur te worden.
Onze bekendste ambassadeurs zijn DJ Sjeazy Pearl, winnares van BNN's DJ-wedstrijd Beauty & the Beat en Döne Fil, o.a. ininiatiefneemster van de Turkse Boot en winnaar van de LHBTI-aanmoedingsprijs van de Nederlandse regering. Ambassadeurs nemen deel aan debatten.

Streetteam

Sta je stevig in je schoenen en wil je daarover met mensen in gesprek gaan, dan is het Respect2love Streetteam iets voor jou. Het Streetteam gaat naar feesten en activiteiten, om met het publiek in gesprek te gaan over liefde en mensen te vragen hun respect voor liefde te laten zien. Het streetteam draagt zo in de verschillende gemeenschappen bij aan de zichtbaarheid van seksuele diversiteit. Denk bijvoorbeeld aan het Kwakoe festival of Rotterdams Zomerfestival. Maar we geven ook kleur aan Roze Zaterdag en de Amsterdam Pride. Zo kom je nog eens ergens!

Volg de Facebook pagina van Respect2Love Eindhoven

Bekijk hier de reportage die EenVandaag tijdens Kwakoe 2010 maakte over ons streetteam.

Volg de Facebook pagina van Respect2Love Eindhoven